Produceret af evia.dk

Om Sundhed trin for trin

Iben Bertelsen

Sundhed trin for trin ejes af autoriseret klinisk diætist Iben Nøhr Bertelsen. 

Jeg er oprindelig uddannet kemiingeniør, men valgte at sige mit arbejde op for at læse til klinisk diætist.

Efter endt uddannelse har jeg arbejdet som autoriseret klinisk diætist på Bispebjerg Hospital, Neurologisk afdeling, og  på Hvidovre Sundhedscenter. Sideløbende holder jeg foredrag.

I dag arbejder jeg fuldtid med Sundhed trin for trin.


Samtidig deltager jeg i følgende arbejdsgrupper for kliniske diætister:

  • Kardiologisk netværksgruppe med fokus på behandling af hjertekarpatienten
  • Overvægtige børn med fokus på behandling og hjælp af det overvægtige barn/unge

Jeg samarbejder med Crohn-Colitis Foreningen om udgivelse af min pjece "Ernæringsbehandling af børn med Morbus Crohn".

Sundhed trin for trin er en virksomhed baseret på:

  • de retningslinier den autoriserede kliniske diætist er forpligtet til at følge
  • samt de erfaringer som jeg har erhvervet personligt som professionelt, i forhold til det at ændre kostvaner, se Diætistens bekendelse 

Som klinisk diætist er jeg uddannet til at kunne finde sammenhængen mellem sygdom, kost og sundhed. Med en autorisation fra Sundhedsstyrelsen arbejder kliniske diætister både i skole- og hospitalsregi. Læs mere på http://www.diaetist.dk/cgi-bin/diaetist/uploads/media/FaKD_Brochure_web.pdf

Kostvejledningen gennemføres naturligvis i overensstemmelse med de diætetiske retningslinjer, som autoriserede kliniske diætister er forpligtet til at følge. Disse retningslinier er din garanti for, at du modtager en vejledning, der er funderet i dokumenterede fakta og som der er konsensus om indenfor den naturfaglige- og lægevidenskabelige verden, hvor de autoriserede kliniske diætister hører blandt. 

Diætistens bekendelse

Jeg har selv været overvægtig og gået til kostvejledning hos diætist.

Derfor ved jeg på egen krop, hvilken indflydelse det har at omlægge kostvaner, og ikke mindst at fastholde vanerne og dermed målet. Målet der for mig var et vægttab.

Det har været en længere proces at opnå den nødvendige viden om; mig selv, mine kostvaner herunder hvem jeg spiser hvad med og hvorfor, og undervejs var der perioder, hvor vægten steg igen, og hvor jeg måtte begynde forfra.

Det er dog vigtigt at huske, at forfra kun var vægtmæssigt, selvom det var surt fik jeg brugbar viden om mig selv og mine handlinger for hver gang, som hjalp mig i næste forsøg. 

I dag har jeg fundet frem til de værktøjer, som fungerer for mig, og som gør at jeg kan holde vægten – mit mål. Men at nå hertil har været, og er, en trinvis proces, hvor jeg kom frem trin for trin.

Denne forståelse af vanskeligheden ved at ændre vaner anvender jeg i min vejledning og foredrag.